.
Bruisend Ankeveen Dillewijn Podium Pers Links
AA2012 AA2013 AA2014 AA2015
Ankeveen Artistique
 

NIEUWS & WETENSWAARDIGHEDEN


Uitnodiging Ankeveen Artistique 2017

De voorbereidingen voor Ankeveen Artistique 2017 zijn in volle gang. Het kunstfestival is ten opzichte van voorgaande keren niet veranderd. Maar elke editie moet wel zijn eigen kenmerk dragen en dit jaar is het thema: de natuur. Een bijna voor de hand liggende keuze als je om je heen kijkt in Ankeveen. Overal waar je kijkt zie je de prachtige flora en fauna. Maar het is ook een actueel onderwerp dat ons allen aangaat en een grote bron van inspiratie kan zijn.

De kunstenaar heeft natuurlijk een groot aandeel in de uitstraling van dit unieke festival. Om die reden nodigt de organisatie deelnemers uit, daar waar mogelijk, dit thema mee te nemen in de uiting van de ‘Art’.

De locatie waar het Artfestival plaatsvindt is de ijsbaan van Ankeveen. Een unieke plek midden in het dorp en een weergave van onze natuur. De afgelopen twee edities is de ijsbaan gevuld geweest met drijvende beelden van Ilona Woltring en Tom Beatsen. Een prachtig gezicht en echte publiekstrekkers. Dit jaar willen wij dit stukje water zeker weer gebruiken. Heeft u drijvende objecten? Laat het ons weten.

We nodigen deelnemers uit om met hun werk bezig te zijn op het festival en de organisatie heeft ervoor gekozen om het festival dit jaar een interactief karakter te geven. Bezoekers zullen  worden geïnspireerd door rond te kijken en  ‘Art’ aan te schaffen en wij willen hen dan ook de gelegenheid bieden om zelf ervaringen op te doen. U kunt hierbij denken aan workshops die gedurende de dag worden aangeboden.

De organisatie hoopt dat u zich ook kunt vinden in het thema en de uitvoering. Wilt u ook meedoen? Vraag het aanmeldformulier op via hieronder vermeld emailadres en stuur het in.

Om de verwachtingen te managen, stellen wij het op prijs als u bij uw aanmelding ook een antwoord kunt geven op onderstaande vragen:

Heeft u interesse in het geven van een workshop? Wilt u meewerken aan het plaatsen van waterobjecten?

Of, heeft u interesse in beiden bovenstaande opties? U kunt dit tot uiterlijk 15 juli 2017 aan de organisatie laten weten via bruisendankeveen@gmail.com

 Wij hopen gezamenlijk weer te zorgen voor en onze gasten te verwelkomen op dit unieke Artfestival.

16 september 2017 van 10:00 tot 17:00 uur
IJsclubterrein aan het Stichts End te Ankeveen

 Voor overige vragen en opmerkingen staat de organisatie u graag te woord:

Tel: 035- 656 1507bekijk de foto's van het Art festival 2015
ga naar het
DEELNEMERSOVERZICHT 2015

Kunstfestival 2015 in Ankeveen pakte groots uit!

 
Het Kunstfestival “Ankeveen Artistique”  had ook dit jaar weer veel te bieden. In totaal waren er ruim 70 deelnemers met creatieve uitingen, zoals kunst, toegepaste kunst en optredens.

Veel belangstelling trok de demonstratie van de Airbrush Academie uit Lelystad, die een heus model bespoot. Ook kon je deelnemen aan een graffiti workshop.
Of een boottochtje maken met een dichter aan boord over de Ankeveense plassen. Voor de allerkleinsten was er poppenkast waar ook volwassenen van genoten. 

 

U kon zichzelf ook laten vastleggen door een live portrettekenaar. Of een eigen kunstwerkje maken van bijenwas, een henneptattoo laten zetten, een flessentuin met vleesetende planten bewonderen: het kon allemaal op Ankeveen Artistique. 

En laten we de leerlingen van de Joseph Lokinschool niet vergeten. Die waren al weken bezig met hun eigen kunstvoorwerp dat op zaterdag geassembleerd werd.

Voor de lekkere trek kon men zich laten verwennen op het terras van de horeca die net als voorgaande jaren een samenwerking was van “Het Wapen van Ankeveen”  en restaurant “Lekr”.

Kortom, er was zoveel te zien en te doen dat het ondoenlijk is om alles bij naam te noemen.

Team “Art Festival” Ankeveen Artistique
------------------------

FOTO'S

AA 2011

AA 2012

AA 2013

AA 2014


--------------------------


Emma van der MeulenFanny van BiesenRien NijboerLida Wierper